Webinar: Drijfveren als motor voor regionale ontwikkeling

Society 4.0 wordt gebouwd door mensen 4.0. Wat drijft hen? Waarom doen ze mee? Wat brengt mensen in beweging? In de workshop en het webinar leer je wat de belangrijkste drijfveren van mensen zijn, hoe krachtig intrinsieke motivatie in veranderingsprocessen is en hoe je dat kunt gebruiken in de ontwikkeling van een Regio 4.0.

Het Drijfverenpalet is een instrument van Transitiereizen waarmee je kunt zien hoe en waarom mensen in actie komen. Aan de hand van het Drijfverenpalet verkennen we de vier belangrijkste intrinsieke drijfveren: zingeving, verbinding, autonomie en meesterschap. We lichten toe hoe deze met elkaar verbonden zijn. Hoe ze elkaar versterken en beweging brengen. Maar ook hoe ze elkaar tegen kunnen werken in een staat van onbalans en angst en er stagnatie ontstaat. Wat kan je doen om van angst naar liefde te bewegen?

Vervolgens maken we de vertaalslag naar regionale ontwikkeling en verkennen we waar kansen liggen om beweging te krijgen. Want wat je in het klein ziet in de mens zie je ook in het groot in een wijk een dorp of een regio. Alle deelnemers krijgen het Drijfverenpalet met toelichting.

Praktische informatie

webinar
Online op 9 december 2022
9.30 – 11.30 uur
€ 35,- incl. BTW (prijs per persoon)

workshop
We komen een ochtend of middag naar jouw regio.
Vanaf € 1.000,- excl. BTW
Maak een afspraak met Transitiereizen

Een cursus van Transitiereizen, partner van Society 4.0
Docent: Carla Onderdelinden of Patricia van der Haak